(Binnenlandse) Resorts

Blanche marie vallen en Apoera - Meerdaagsetrip - Nummer op overzichtskaart

blanche_marie_via_weg kaart map surinam suriname deals trip tour

Hoogtepunten

 • Inheems dorp Apoera
  Blanche Marie stroomversnelling
  Bezoek diverse dorpen
  Flora en fauna

Verblijf

 • Eenvoudig verblijf met bed en eigen douche en toilet.

Aantal dagen/Aantal nachten

 • 4 dagen / 3 nacht

Intensiviteit

 • matig

Algemene informatie

blanche_marie_via_weg surinam suriname deals trip tour
 • Blanche Marie vallen
  De indrukwekkende Blanche Marie watervallen, gelegen in de Nickerie rivier liggen op meer dan 300 km ten zuidwesten van Paramaribo in het Bakhuis gebergte. Het is een van de grootste watervallen in Suriname met een gigantische waterverplaatsing in de regentijd. De imposante waterval is uitgestrekt over meer dan 100 meters en ligt in hoog bos, het mooiste soort tropisch regenwoud.

  blanche marie vallen apoera surinam suriname tour deals resort paramaribo Bij de onafhankelijkheid van Suriname heeft Nederland aan Suriname een bedrag toegezegd van toen 3 miljard nederlandse guldens. Hiervan is 1 miljard besteed voor het bouwen van de infrastructuur (hoofdzakelijk 100 km spoorbaan) om bauxite uit het Bakhuys-gebergte te transporteren naar de Nickerie-Rivier. Te Apoera zou de bauxite via de nieuwe gebouwde haven zijn weg vinden naar de wijde wereld. Apoera zou de 2de stad van Suriname worden. Het project werd voortvarend ter hand genomen. Naarmate het project vorderde werd het enthousiastme minder. Meer geld dan ooit verwacht ging in het project zitten en toen het klaar was, waren de bauxite bedrijven als Billiton en Alcoa niet geinteresseerd. De bauxite prijs was te laag om rendable bauxite winning mogelijk te maken en het gehalte aan bauxite in het erts was te laag. Apoera is een dorpje gebleven met de infrastructuur van een grote havenstad. De grote locomotief is na een paar proefritten neergezet en heeft daarna nooit meer gereden.

Programma

 • Dag 1
  Vanuit Paramaribo vertrekt u richting de J. Pengel Internationale Luchthaven. Na de Internationale Luchthaven passeren we een aantal indianendorpen en vervolgen onze weg naar Witagron, een marrondorp, waar we een stop maken voor een lunchpauze. We stoppen ook bij de Moses kreek om de benen te strekken. Na deze stop beginnen we aan het tweede traject dat ons voert over verschillende kreken en bruggen dwars door het oerwoud naar Apoera.. Hier zullen we overnachten.

  Dag 2
  Na het ontbijt vertrekt de groep richting Blanche Marie vallen waar men rond 11.30 s morgens aankomt. Onderweg wordt de ecologie van de omgeving uitgelegd, de geschiedenis van de decennia-oude treinen, steenslag- en hout-verwerkings bedrijven. De lunch wordt allernaast de Blanche Marie vallen geconsumeerd en de middag wordt dan naar eigen keus doorgebracht in het water of in de zon. Zodra we aankomen te Apoera wordt het diner genuttigd terwijl naast het kampvuur de gids het programma van de volgende dag met de gasten doorneemt.

  Dag 3
  aapjes apes surinam suriname tour deals resort paramaribo Op de derde dag vindt de dorpswandeling in Apoera plaats waarna wij vertrekken naar een pittoreske zandbank gelegen in de Corantijnrivier tussen Suriname en buurland Guyana. Onderweg varen we langs vogel-eiland dat zn naam dankt aan de honderden vogelsoorten die aldaar hun habitat hebben. In de vroege middag uren wordt de lunch geconsumeerd te Apoera waarna wij richting Kwamala varen alwaar een dorpswandeling plaatsvindt en kunnen de gasten wat souvenirs bezichtigen en/of kopen. Hierna varen wij naar de Kaboeri-kreek (als de waterstand het toelaat) waar de reuze-otters leven en wij deze prachtige beesten een tijdje kunnen bewonderen. In de avonduren wordt het vuur voor de barbecue aangestoken en kunt u daarna van het heerlijke avond eten genieten onder de sterrenhemel.

  Dag 4
  Op de laatste dag wordt na het ontbijt ingepakt en de laatste voorbereidingen getroffen voor de terugreis die rond 10uur s morgens aanvangt.

Inclusief

blanche_marie_via_weg surinam suriname deals trip tour
 • Bus/bootvervoer, niet-alocoholische dranken, snacks, fruit.
  dag 1-2-3: ontbijt, lunch, diner
  dag 3: ontbijt, lunch, bbq
  dag 4: ontbijt, lunch

Handig om te weten

Handig om mee te nemen

 • - Kleine rugzak om fotocamera of water te dragen tijdens de wandelingen.
  - Zakgeld (in srd) voor de aankoop van souvenirs of (alcoholische) dranken.
  - Fototoestel, videocamera.
  - Insect repellent en zonnebrand.
  - Regenjas en soms is een omslagdoek wel handig (zon/regen).
  - Zwembroek en baddoek.
  - Zonnehoed of pet.
  - Vergeet uw medicijnen niet die u moet nemen.
  - Rugzak/tas van waterdicht materiaal of verpakt in een plastic (vuilnis)zak.
  - Kleding en verschoning.
  - Loopschoenen, slippers, watersandalen.
  - Persoonlijke spullen zoals tandenborstel, tandpasta, deodorant, ...
  - Zaklamp.
  - Zakmesje.

Opmerkingen

blanche_marie_via_weg surinam suriname deals trip tour
 • Door omstandigheden kan het mogelijk zijn dat niet alle onderdelen van de tour zoals in de beschrijving vermeld staan doorgang kunnen vinden. Ook kunnen onderdelen in een andere volgorde uitgevoerd worden dan vermeld.

  Aanmelden bij 1 van de grote hotels in Paramaribo. Bij uw boeking krijgt u te horen bij welk hotel. Aanmeldtijd: 6:00. Uiterlijk 20 minuten voor aanmeldtijd moet u vertrekken van Kekemba Resort Paramaribo met een taxi. De prijs van de taxi is niet in de tourprijs opgenomen. De taxirit kost ongeveer euro 3.

  Aankomst bij 1 van de grote hotels van Paramaribo. Verwachte aankomsttijd: 17:00. Vanaf hier neemt u een taxi naar Kekemba Resort Paramaribo. De prijs van de taxi is niet in de tourprijs opgenomen. De taxirit kost ongeveer euro 3.

Prijzen

blanche_marie_via_weg surinam suriname deals trip tour
 • De vermelde prijzen zijn per persoon.

  4 dagen / 3 nacht
  Prijs euro 400

  Prijzen zijn onder voorbehoud.

  De trips en tours voert Kekemba niet zelf uit, Kekemba is tussenpersoon. De uitvoerende touroperator heeft de volgende betalingsvoorwaarden:
  - vooruitbetalng van 25% bij reservering en
  - restant betaling minimaal 30 dagen voor begin van de tour.

  Indien de touroperator de bevestigde tourreservering (ook indien betaald is) alsnog annuleert, dan moeten wij (U en Kekemba) ons daarbij neerleggen. U krijgt uw (aan)betaling terug en kunt een alternatieve tour uitzoeken.

  Deze tour gaat door bij een minimum aantal deelnemers van: 7
  Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, dan krijgt u uw volledige (aan)betaling terug en kunt u een alterntieve tour uitzoeken.

Geplande vertrekdagen

 • Geplande trips naar Blanche marie vallen en Apoera

  Geen geplande trips naar blanche_marie_via_weg gevonden. U wilt deze tour graag doen, vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact op met de touroperator voor het vaststellen van een datum.

Reserveringsverzoek

 • Reservering blanche_marie_via_weg - meerdaagsetrip

  Reserveringsnummer Kekemba GK
  Naam
  Emailadres
  Aantal volwassenen
  Aantal kinderen jonger dan 12 jaar

  Periode
  Opmerkingen

  Aanvraag versturen
  Type in de 3 cijfers hiernaast getoond


  Aan het verzenden van dit formulier kunnen gn rechten worden ontleend!! Pas na contact met de resorthouder weten wij zeker of er beschikbaarheid is in de door u gewenste periode. U krijgt van ons altijd binnen 24 uur antwoord. Krijgt u binnen deze termijn geen antwoord, probeer het dan via een normale email naar kekemba@kekemba.info of probeer telefonisch contact met ons op te nemen.
Kijk u rustig rond op onze website. Naast informatie over Kekemba Resort Paramaribo zelf, geven wij ook informatie over Paramaribo en Suriname op een informele manier. Tevens kunt u betrouwbare binnenlandse resorts bekijken welke u kunt reservering via Kekemba Resort Paramaribo .
Weetje
washok zonneboiler kekemba resort paramaribo co2 footprint energiebesparing
Kekemba Resort Paramaribo beschikt voor onze gasten over een wasmachine en droger. Deze werken op muntjes. Een wasbeurt en een droogtrommelbeurt kost srd 9 (euro ) (us$ ) . Kleding laten wassen en laten drogen kan ook. Dit kost srd 20 (euro ) (us$ ) .
paramaribo super sunday tour kekemba prijs euro 62,50 moengo cultural experience tour kekemba prijs euro 75 commewijne boot bosrokoman tour kekemba prijs euro 65 sunset dolphin dolfijn dolfijnen tour kekemba prijs euro 27,50 sugar trail commewijne suiker tour kekemba prijs euro 65
Contact
Kekemba Resort Paramribo
Mangolaan 118
Paramaribo
Suriname
t: (+597)546904
e: kekemba@kekemba.info
w: www.kekemba.info
Translate this page in your language of choice
EEN REACTIE OP ZOOVER
Ons gezin (2 volwassenen en 2 tieners) heeft de eerste dagen van ons surinaams avontuur doorgebracht in Kekemba. Een goed begin van onze reis, alwaar we een uitstekend advies kregen van de gastheren voor een gids om de jungle mee in te trekken. Hierdoor werd onze vakantie onvergetelijk goed. Fietsen gehuurd bij Zus&Zo en daarmee door Paramaribo gefietst met het hele gezin. Vervolgens weer heerlijk bijkomen in Kekemba. John en Loydd, nogmaals heel hartelijk dank voor al jullie goede zorgen, tips en gezelligheid.
Een reactie van een gast van Kekemba Resort Paramaribo geplaats op de vakantiebeoordelingensite
ZOOVER

Eerst: Controleer beschikbaarheid bij Kekemba Resort Paramaribo
... Daarna: Plan uw trip naar Suriname ...
... Als laatste: Huur uw auto.
Zoek op website kekemba.info (bijvoorbeeld naar TOERISTENKAART, CREDITCARDS, ...)
Aanbevolen (binnenlandse) resorts, te boeken via Kekemba
Kasikasima [5d/4n] [8d/7n]
Anaula Nature Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Pingpe Jungle Resort [3d/2n]-[6d/5n]
Arapahu Island [3d/2n]-[5d/4n]
Awarradam [4d/3n] [5d/4n]
Danpaati River Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Kabalebo Nature Resort [3d/2n]-[9d/8n]
Palumeu [4d/3n]-[5d/4n]
Santigron Experience [2d/1n]
T-shirts met een Surinaams tintje
26079489-115776096