(Binnenlandse) Resorts

Santigron Experience - Dagtrip - Nummer op overzichtskaart

santigron kaart map surinam suriname deals trip tour

Hoogtepunten

 • Marrondorp Santigron
  Dorpswandeling
  Boottocht
  Luxe lunch incl alcoholische dranken

Verblijf

 • Niet van toepassing

Aantal dagen/Aantal nachten

Intensiviteit

 • niet

Algemene informatie

santigron surinam suriname deals trip tour
 • Je Suriname vakantie begint altijd in het distrikt Para.
  Het Marrondorp Santigron is rond 1900 gesticht door de Sarramacaan Tangiba Kwao, na de afschaffing van de slavernij. De Saramaccaners (ook: Saramakaners, in het Saramaccaans: Saamaka) zijn nakomelingen van Marrons, gevluchte slaven die vooral in de tweede helft van de 17de eeuw de bossen van Suriname in trokken en zich aanvankelijk vestigden langs de Saramaccarivier. In Suriname worden de Marrons ook wel bosnegers en in ambtelijke taal ook boslandcreolen genoemd. In het hedendaags Surinaams taalgebruik beschouwen sommigen de term ‘bosneger’ als denigrerend, maar het is een letterlijke vertaling van ‘busi-nengre’, het woord dat de Marrons zelf gebruiken.

  Santigron is gelegen aan de Saramaccarivier en wordt voornamelijk bevolkt door Saramaccaners, maar ook andere bosnegers zoals de Aucaners en Matawai leven in het dorp. Het huidige aantal bewoners in Santigron is 2000 waarvan er 450 permanent in het dorp wonen. Het grootste deel, vooral jongeren werkt in de stad. De dorpelingen leven voornamelijk van de landbouw, jacht, visvangst, en houtsnijwerk. Ondanks de invloeden en nabijheid van de stad houdt een groot deel van de bewoners van Santigron nog steeds hun rijke Afrikaanse tradities in stand. Dat is terug te zien aan de traditionele kleding: een kamisa voor de man (een doek, schuin omgebonden over het bovenlijf) en een pangi (doek als rok omgeslagen) voor de vrouw. Ook in culturele uitingen zoals de Awasa (ontsnappingsdans), Sonque (visdans) en Soesa (wedstrijddans) die begeleidt worden op Apinti en Agida drums zijn veel Afrikaanse aspecten terug te vinden. De bewoners leven in harmonie met de natuur en hebben een grote kennis van medicinale kruiden uit de jungle.

  In Santigron zijn traditionele plekken te vinden zoals het vrouwenhuis, waar vrouwen afgezonderd tijdens hun menstruatie moeten verblijven, de offerplaats (Faka-paw) en de Ereboog (Azam-paw). De Azam-paw staat aan de rand van het dorp vlakbij de Saramacca rivier en bestaat uit een soort poort met hangende palmbladeren. Deze beschermt het dorp tegen kwade geesten die mensen met zich mee kunnen dragen. De meeste dorpelingen zijn vanaf de 19e eeuw bekeerd tot het christendom, maar combineren dit met tradities van het eigen geloof en rituelen.

  Het dorpsbestuur van Santigron bestaat uit zes kapiteins, waarvan één vrouwelijke en verschillende basja’s (assistenten van de kapiteins). Hoewel de kapitein door de overheid als gezagsdrager wordt erkend is zijn macht niet groot. De meeste conflicten worden opgelost in langdurige besprekingen (Krutu’s) waaraan alle inwoners van het dorp kunnen deelnemen. De samenleving van bosnegers is dus behoorlijk democratisch.

Programma

 • Dagprogramma
  SANTIGRON EXPERIENCE TOUR is een bijzondere 1daagse tour naar een authentiek Marrondorp slechts 30 kilometer van Paramaribo. Wij bieden u een volledig programma waarin u met alle facetten van de Marroncultuur en hun leefomgeving in aanraking komt. Dit met Nederlands managment, maar met 100% samenwerking van de dorpsbewoners.
  Voor degenen die even de drukte van Paramaribo willen ontvluchten zijn deze tours ook aan te raden.
  Het Santigron Eco Parc waar u verblijft is ook zeer geschikt om in alle rust van de natuur te genieten.

  Dat de locale bevolking volledig bij de SANTIGRON EXPERIENCE TOURS is betrokken ervaart u al als u ’s ochtends door de gastvrouw en gastheer op het Santigron Eco Parc wordt verwelkomt. De drukte van Paramaribo lijkt dan al snel ver weg wanneer u na slechts anderhalf uur rijden aan de rand van het dorp bij het Santigron Eco Parc arriveert.
  Het Santigron Eco Parc is een oase van rust, vol met palmbomen midden in de natuur. In het midden van het Santigron Eco Parc staat het sfeervolle houten hoofdgebouw met overkapping van palmbladeren waar de maaltijden worden verzorgd en culturele optredens, met dans en muziek, worden gehouden. Tevens is er een speciale plaats waar u kunt “hangmatteren” en relaxen onder genot van een gratis drankje.
  Het gehele Santigron Eco Parc is voorzien van houten looppaadjes, hetgeen het “Santigron Eco Parc” elk gebouw met elkaar verbindt en comfortabel lopen is. Ook in de regentijd.
  Na het nuttigen van een welkomstdrankje en kennismaking met de beheerder en gastvrouw wordt u opgehaald door de locale gids voor een rondleiding door het dorp. Tijdens deze wandeling zult u een goede indruk krijgen van de geschiedenis van het dorp, het traditionele leven van de Marrons en hun cultuur.
  Na de rondleiding is er op het Santigron Eco Parc een overheerlijke Marronlunch bestaande uit o.a. rijst en pindarijst (kunt u alleen nuttigen bij de Marrons), verse groenten, salades, vlees, vis en fruit als dessert.
  Alles wordt in eigen keuken bereid en worden de maaltijden genuttigd op aardewerkborden en er wordt gedronken uit glazen.
  En deze gevuld met een lekker gekoeld biertje, wijn of anderszins, GRATIS.
  Na de lunch maakt u een een cultureel dansoptreden mee ondersteund door Apintie drums, alle spelers en danseresjes komen uit Santigron, dus authentiek. Daarna volgt een prachtige boottocht op de Sarramaccarivier (er zijn zwemvesten, paraplu’s en poncho’s aanwezig). Tijdens de boottocht door de jungle heeft u een grote kans oog in oog te komen met de junglebewoners zoals apen, luiaards, tropische vogels en misschien wel een kaaiman. Vervolgens meert u aan bij o.a. het Marrondorpje Haarlem voor een kleine dorpswandeling en er is een mogelijkheid om te zwemmen in een kreekje langs de rivier.
  Na terugkomst in Santigron is er een koud biertje of anderszins, weer gratis, bij de locale bar. Rond 18:00 wordt u met airco bus teruggebracht naar Paramaribo.
<

Inclusief

santigron surinam suriname deals trip tour
 • Busvervoer, bootvervoer, (niet)alocoholische dranken, snacks, fruit, lunch en entreegelden.

Handig om te weten

 • Neem wat geld mee om souverniers te kopen.
  Kijk op vakantiebeoordelingensite ZOOVER wat de ervaringen zijn van mensen die dit resort hebben bezocht, bekijk hier ook hun fotos en video-opnamen.

Handig om mee te nemen

 • - Kleine rugzak om fotocamera of water te dragen tijdens de wandelingen.
  - Zakgeld (in srd) voor de aankoop van souvenirs of (alcoholische) dranken.
  - Fototoestel, videocamera.
  - Insect repellent en zonnebrand.
  - Regenjas en soms is een omslagdoek wel handig (zon/regen).
  - Zwembroek en baddoek.
  - Zonnehoed of pet.
  - Vergeet uw medicijnen niet die u moet nemen.

Opmerkingen

santigron surinam suriname deals trip tour
 • Omdat er met deze tour nauw wordt samengewerkt met regionale organisaties in dit gebied, profiteert de gehele lokale gemeenschap van deze tour.
  Door omstandigheden kan het mogelijk zijn dat niet alle onderdelen van de tour zoals in de beschrijving vermeld staan doorgang kunnen vinden. Ook kunnen onderdelen in een andere volgorde uitgevoerd worden dan vermeld.

  Aanmelden of voor hotel Torarica of in de lobby van hotel Torarica. Aanmeldtijd: 9:30. Uiterlijk 20 minuten voor aanmeldtijd moet u vertrekken van Kekemba Resort Paramaribo met een taxi. De prijs van de taxi is niet in de tourprijs opgenomen. De taxirit kost ongeveer euro 3.

  Aankomst bij hotel Torarica. Verwachte aankomsttijd: 19:00. Vanaf het hotel neemt u een taxi naar Kekemba Resort Paramaribo. De prijs van de taxi is niet in de tourprijs opgenomen. De taxirit kost ongeveer euro 3.

Prijzen

santigron surinam suriname deals trip tour
 • De vermelde prijzen zijn per persoon.


  Prijs euro 75

  Op deze trip is kinderkorting mogelijk. Informeer naar de kindertarieven.

  Prijzen zijn onder voorbehoud.

  De trips en tours voert Kekemba niet zelf uit, Kekemba is tussenpersoon. De uitvoerende touroperator heeft de volgende betalingsvoorwaarden:
  - vooruitbetalng van 25% bij reservering en
  - restant betaling minimaal 30 dagen voor begin van de tour.

  Indien de touroperator de bevestigde tourreservering (ook indien betaald is) alsnog annuleert, dan moeten wij (U en Kekemba) ons daarbij neerleggen. U krijgt uw (aan)betaling terug en kunt een alternatieve tour uitzoeken.

  Deze tour gaat door bij een minimum aantal deelnemers van: 4
  Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, dan krijgt u uw volledige (aan)betaling terug en kunt u een alternatieve tour uitzoeken.

Reserveringsverzoek

 • Reservering santigron - dagtrip

  Reserveringsnummer Kekemba GK
  Naam
  Emailadres
  Aantal volwassenen
  Aantal kinderen jonger dan 12 jaar

  Periode
  Opmerkingen

  Aanvraag versturen
  Type in de 3 cijfers hiernaast getoond


  Aan het verzenden van dit formulier kunnen géén rechten worden ontleend!! Pas na contact met de resorthouder weten wij zeker of er beschikbaarheid is in de door u gewenste periode. U krijgt van ons altijd binnen 24 uur antwoord. Krijgt u binnen deze termijn geen antwoord, probeer het dan via een normale email naar kekemba@kekemba.info of probeer telefonisch contact met ons op te nemen.
Kijk u rustig rond op onze website. Naast informatie over Kekemba Resort Paramaribo zelf, geven wij ook informatie over Paramaribo en Suriname op een informele manier. Tevens kunt u betrouwbare binnenlandse resorts bekijken welke u kunt reservering via Kekemba Resort Paramaribo .
Weetje
kekemba resort paramaribo populair zoover
Wist u dat Kekemba Resort Paramaribo op de vakantiebeoordelingensite ZOOVER meestal gekozen wordt tot de populairste accommodatie van Paramaribo?
Contact
Kekemba Resort Paramribo
Mangolaan 118
Paramaribo
Suriname
t: (+597)546904
e: kekemba@kekemba.info
w: www.kekemba.info
Voor Euro 599 retour naar Suriname met TUI
Nu boeken
ONZE STANDAARD KORTINGEN
Boeking van minimaal 7 nachten aaneengesloten: 9%
Boeking van minimaal 14 nachten aaneengesloten: 17%
Boeking van minimaal 21 nachten aaneengesloten: 25%

In de getoonde prijzen van ons online boekingssysteem zijn deze kortingen reeds verwerkt.
AWARDS
2015award winner gold


Translate this page in your language of choice
EEN REACTIE OP ZOOVER
Kekemba Resort is een prima locatie en je zit snel in hartje Paramaribo (zowel met de fiets als met de taxi). Elke week werd onze kamer schoongemaakt en 1 keer per week kregen we schone handdoeken en beddengoed. Als we informatie nodig hadden stonden John & Lloyd altijd voor ons klaar en mocht je plotseling besluiten een maaltijd bij ze te willen nuttigen was Lloyd altijd bereid iets in elkaar te flansen.
Een reactie van een gast van Kekemba Resort Paramaribo geplaats op de vakantiebeoordelingensite
ZOOVER

Eerst: Controleer beschikbaarheid bij Kekemba Resort Paramaribo
... Daarna: Plan uw trip naar Suriname ...
... Als laatste: Huur uw auto.
Zoek op website kekemba.info (bijvoorbeeld naar TOERISTENKAART, CREDITCARDS, ...)
Aanbevolen (binnenlandse) resorts, te boeken via Kekemba
Kasikasima [5d/4n] [8d/7n]
Anaula Nature Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Pingpe Jungle Resort [3d/2n]-[6d/5n]
Arapahu Island [3d/2n]-[5d/4n]
Awarradam [4d/3n] [5d/4n]
Danpaati River Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Palumeu [4d/3n]-[5d/4n]
Santigron Experience [2d/1n]
Voor dagtours en meerdaagsetours zie onze website kekemba.com
LOGEREN BIJ NEDERLANDERS
Heel wat Nederlanders maakten hun droom waar, zij lieten hun vaderland achter en zijn een vakantieaccommodatie in “den vreemden” begonnen. Inmiddels kennen zij de weg in hun nieuwe thuisland en kunnen zij de beste tips geven over hun omgeving gewoon in uw eigen taal. Kom en logeer bij nederlanders.