Groener kan het niet

Green caribbean

jannie janna de lange de bruijn zwemvest kekemba resort paramaribo surinam suriname
 • Wie van natuur houdt, kan in Suriname zeker zijn hart ophalen. Ruim 80 procent van het grondgebied is bedekt met primair bos; dat maakt Suriname tot 1 van de groenste landen ter wereld. De weelderige bossen worden doorkruist door acht grote rivieren en vele kreken met koel, cola-gekleurd water. Het landschap van Suriname biedt een afwisselend panorama.
  Langs de kust liggen de vruchtbare akkerlanden. Hier waren eens de vele plantages gevestigd. In het zuiden grenst dit gebied aan de Savannegordel. Dit kenmerkt zich door karakteristieke witte zandsavannes en donkere kreken waarin u heerlijk kunt zwemmen en pootjebaden. Meer naar het zuiden toe, verder het binnenland van Suriname in, zijn diverse bergketens gelegen. Bijzonder is de Tafelberg, een van de hoogste bergen van Suriname, met zijn karakteristieke afgeplatte top en het Duivelsei, een reusachtig ei-vormig rotsblok dat lijkt te balanceren op de rand van een bergtop. Indrukwekkende watervallen completeren het machtige landschap.

Tussen Corantijn en Marowijne

jannie janna de bruijn lange kekemba resort paramaribo surinam suriname
 • Suriname is gelegen op het Guyana Schild, een gesteente uit de oertijd dat wordt begrensd door twee grote rivieren: de Orinoco in Venezuela en de Amazone in Brazilie. Op dit Guyana Schild liggen naast Suriname ook Frans-Guyana, Guyana en delen van Venezuela, Columbia en Brazilie. Het Guyana Schild vormt onderdeel van het Amazone gebied, het grootste stuk ongerept tropisch regenwoud ter wereld. Ook Suriname wordt van haar buurlanden gescheiden door natuurlijke grenzen. In het westen vormt de Corantijnrivier de grens met Guyana, en aan de andere kant bepaalt de Marowijnerivier de grens met Frans-Guyana. In het zuiden vormen drie bergketens de grens met Brazilie: het Grensgebergte, het Tumuk-Humakgebergten en het Acaraigebergte.
  Het grootste gedeelte van de Surinaamse natuur is ongerept, en beschermt zo de grote rijkdom aan flora en fauna. Om de natuur te blijven beschermen, zijn verschillende gebieden aangewezen als Natuurreservaat. Drie van die gebieden zijn in 1998 samengevoegd tot het Centraal Suriname Natuurreservaat (CSNR), dat met 16.000 km2 nu het grootste natuurgebied is van Suriname, en tevens een van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld. Het CSNR staat sinds 2000 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Unieke flora en fauna

harpij arend unieke flora fauna suriname
 • Door de verscheidenheid aan ecosystemen in Suriname, treft men er een enorme diversiteit aan plantsoorten. Naast de vele boomsoorten, bloemen en slingerplanten kent het regenwoud meer dan 5.000 soorten medicinale planten. Ook het aantal diersoorten is indrukwekkend: het reuzengordeldier, de reuzenmiereneter, de poema en de jaguar, de tapir, de reuzenotter, de harpij arend en de bijzondere oranje gekleurde rotshaan zijn slechts enkele van de dieren die hier hun thuis hebben. Ook is er een scala aan reptielen en insecten waar te nemen. Sommige van deze dieren worden wereldwijd bedreigd.

De geboortegrond van de zeeschildpad

zeeschildpad turtle suriname
 • Maar niet alleen in het Centraal Suriname Natuurreservaat is de fauna van Suriname ruim vertegenwoordigd; ieder gebied kent zijn eigen schatten. Zowel op het strand van Galibi als het Matapicastrand, beiden aan de kust, kunt u in bepaalde seizoenen getuigen zijn van een bijzonder fenomeen: jaarlijks komen hier honderden reuzen schildpadden hun eieren leggen. Een zeer indrukwekkende ervaring. Op het strand van Matapica staat ook de eerste vogelkijkhut van Suriname, een geliefde plaats voor vogelspotters.

Wandelen door Peperpot

plantage peperpot suriname koffieloods
 • In het district Commewijne ligt de voormalige plantage Peperpot, een cacao- en koffieplantage die nog tot einde 20e eeuw in gebruik was. In dit gebied is nu een wandelroute aangelegd, waar u ook kunt fietsen. Hier hebben vele vogelsoorten hun habitat. Maar ook doodshoofdaapjes en kapucijnerapen klauteren er door de bomen, en zelfs reuzenhagedissen kunnen uw pad kruisen.

Het thuis van de Rode Ibis

rode ibis bigi pan nickerie suriname
 • Dicht bij de stad kunt u met een bootje op zoek gaan naar de populatie Guiana dolfijnen, die spontaan een show voor u zullen opvoeren. Tijdens deze trips zult u zeker ook genieten van de vele vogelsoorten die voornamelijk in de Mangrovebossen hun voedsel zoeken. Bijzonder is de beschermde Rode Ibis. En wanneer de zon op adembenemende wijze achter de horizon is gezakt, kunt u kaaimannen spotten aan de oevers.

Avonturen in Nickerie en Brokopondo

stuwdam brokopondo suriname
 • Helemaal in het westen van Suriname, in het district Nickerie, bevindt zich het wetlandgebied Bigi Pan waar onder meer zeldzame kustvogels kunnen worden waargenomen. En in het district Brokopondo ligt het Brokopondo stuwmeer, dat in de jaren zestig van de vorige eeuw werd aangelegd. Hiervoor werden de dorpen die gelegen waren in het dal onder water gelegd. In het meer dat ontstond, bevinden zich op de bodem nog deels intacte houten gebouwen en structuren. Het stuwmeer is populair onder vissers, maar u kunt er ook waterdieren spotten. Als u in bent voor een beetje avontuur en actie, dan zijn er diverse mogelijkheden. Verschillende resorts en touroperators bieden sportieve activiteiten aan, zoals kajakken, hiken, canopy, zwemmen, bergbeklimmen, fietsen of paardrijden.

1 met de natuur

traditionele geneeskunde suriname inheemsen indianen
 • De laatste jaren is er in Suriname veel aandacht voor duurzaam toerisme. Het is van groot belang om te zorgen dat de natuur niet lijdt onder het bezoek van toeristen, maar er is ook aandacht voor respectvol omgaan met de lokale bewoners. Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van lokale gidsen en logementen, om te zorgen dat lokale gemeenschappen ook voordeel hebben van het toeristisch bezoek. Voor de toerist zal het contact altijd verrijkend zijn. De bewoners van de traditionale leefgemeenschappen in het binnenland hebben vaak een nauwe band met de natuur. Ze zijn ook goed op de hoogte van het gebruik van geneeskrachtige planten en kruiden voor het genezen van allerlei ziekten en aandoeningen. Hun kennis van het gebruik en de toepassing van de duizenden planten die worden gebruikt in traditionele geneeskunde is ongeevenaard.

Check beschikbaarheid en prijzen via ons online boekingssysteem


Op data in het rood hebben wij geen beschikbaarheid meer

ContactKekemba Resort Paramribo
Mangolaan 118
Paramaribo
Suriname
t: (+597)546904
e: kekemba@kekemba.info
w: www.kekemba.info

Onze standaard kortingen

Boeking van minimaal 7 nachten aaneengesloten: 7%
Boeking van minimaal 14 nachten aaneengesloten: 13%
Boeking van minimaal 21 nachten aaneengesloten: 20%

In de getoonde prijzen van ons online boekingssysteem zijn deze kortingen reeds verwerkt.

Translate this page in your language of choice

This page in english

or

Deze pagina in het nederlands

or

Een gastenbeoordeling op Zoover

Kekemba is een ideale plaats om te verblijven in Paramaribo. Je bent van alles voorzien. De taxi is goedkoop en je zit snel in het centrum van Paramaribo. Groot voordeel is dat excursies met medewerking van Kekemba geboekt worden. Met een beetje geluk zie je de apen in de bomen lopen. Het is er fantastisch.

Zoek op website kekemba.info (bijvoorbeeld naar TOERISTENKAART, CREDITCARDS, ...)

Copyright 2005-2021 Kekemba Resort Paramaribo Booking Terms and Conditions Cancellation Policies Read here our amended cancellation conditions in connection with covid-19 valid until December 31 2021 Privacy Policies Site map