Suriname

De vakantiebestemming voor Natuur, Cultuur en Avontuur

Naar Bigi Pan op de Nickerierivierkekemba resort paramaribo surinam suriname
Naar Bigi Pan op de Nickerierivier
  In negen uur vliegt u van West-Europa naar tropisch Suriname, een ideaal vakantieland - als u palmenstranden en pretparken een tijdje kunt missen. Het land is rijk aan culturen die de knusse kleinstad Paramaribo een levendig en divers karakter geven. Dieper landinwaarts heerst de jungle, indrukwekkend en lieflijk tegelijk. Reizigers, trekkers en toeristen, wentel u in de tropenzon, geef u over aan het gemoedelijke levensritme ver van het jachtige Europa en ontdek de geheimen van piranha en mopè. Geniet van een heldere sterrenavond op de warme rotsen van Raleighvallen, waar fluitkikkers het geruis van de stroomversnelling begeleiden, en weet: als er een paradijs bestaat, dan is het hier.
 • Suriname is ruim vier keer zo groot als Nederland, met iets meer dan een half miljoen mensen. De bevolkingsdichtheid is laag: 4 mensen per km2 (ter vergelijking Nederland: 400 per km2). Maar een groot deel van Suriname is onbewoond, 80% is bedekt met tropisch regenwoud dat Suriname ook wel de bijnaam The Green Caribbean heeft opgeleverd. Rond 90% van de bevolking woont in een 50km brede strook langs de Atlantische kunst, gemakkelijk te verkennen met bijvoorbeeld een huurauto. De hoofdstad Paramaribo ligt aan de brede monding van de Surinameriver, 15 km van zee. De helft van de totale bevolking van Suriname woont in Paramaribo.
 • Het klimaat is warm en vochtig, maar de bijna constante noordoost passaat brengt welkome verkoeling. De gemiddelde temperatuur is 27°C. Koud is het nooit. Ook \'s nachts zakt de temperatuur zelden onder de 23°C.
 • De bevolking bestaat onder andere uit de inheemsen (indianen), bosnegers, creolen, chinezen, hindostanen, javanen, boeroes (blanken), joden en libanezen.
 • De economie stoelt vooral op de natuurlijke rijkdommen: bauxiet, goud, olie, hout, landbouw, zeevisserij en toerisme.

Redenen voor (nederlandse) toeristen om naar Suriname te gaan zijn divers

Naar Bigi Pan de scheepshellingkekemba resort paramaribo surinam suriname
Naar Bigi Pan de scheepshelling
  Suriname en Nederland delen een eeuwenoude gezamelijke geschiedenis.
 • De geschiedenis is goed begonnen toen in 1667 de nederlanders New Amsterdam op het eiland Manhattan, inderdaad het huidige New York, verruilde voor de toenmalige English territory in Suriname als onderdeel van een vredesverdrag. De plantage- en slavengeschiedenis, uitstekend beschreven in de boeken van Cynthia McLeod, wekken nieuwsgierigheid om te kijken wat er nog van over is. Bijna iedere nederlander heeft wel een surinaamse kennis, buurman, collega. Verhalen over Suriname door de oud-inwoners wekt belangstelling op. Er wordt Nederlands gesproken wat de communicatie tijdens de vakantie natuurlijk ten goede komt. In Brasilie of Venezuela is het moeilijker om je verstaanbaar te maken. Een hoop studenten lopen stage in Suriname, de ouders grijpen deze kans aan om dat land wat al lang op hun verlanglijstje stond te bezoeken. De hoofdattracties van Suriname zijn natuurlijk Paramaribo, de rivieren, de jungle, het tropisch regenwoud. Het regenwoud is voor het overgrote deelte nog onontgonnen. Als je Suriname binnen vliegt zie je alleen maar groen, groen groen, 1 grote groene broccoli. Zelfs 15% van het grondgebied van Suriname is natuurreservaat, een garantie voor de komende generaties om onderzoek te kunnen plegen naar de biodiversiteit in het Amazone regenwoud, met onder andere al zijn medicinale planten. In internationale verdragen is afgesproken dat ieder land minimaal 10% van zijn grondgebied moet aanwijzen als beschermd natuurgebied. Suriname is het enige land ter wereld dat aan deze vereiste voldoet. De Joden kunnen op Jodensavanna de laatste resten zien van de oudste synagoge van het westerlijk halfrond. Kom kijken in Suriname waarvoor de Nederlanders het huidige New York hebben geruild met de engelsen.
 • Uw bezoek aan Suriname helpt ook tot het behoud van het surinaamse stuk Amazone regenwoud. De surinaamse overheid heeft gekozen voor duurzaamheid. Alleen het toerisme kan van het Amazone regenwoud een duurzame inkomstenbron maken voor zowel de lokale mensen als voor de overheid.

Entry Fee of Visum

  Vreemdelingen die voor toeristische doeleinden of familiebezoek Suriname binnenkomen en niet langer dan 90 dagen in Suriname blijven, hebben geen visum of toeristenkaart meer nodig, ongeacht hun nationaliteit. Je betaald online een Entry Fee en laat bij binnenkomst van Suriname je betalingsbewijs zien. De Entry Fee is US$ 25 of Euro 25. U registreert uw gegevens op de VFS.GLOBAL website en upload uw reisdoument en doet de betaling online. Uw betalingsbewijs zal naar uw mailbox gestuurd worden en print deze uit. Neem al uw documenten in geprinte vorm mee naar Suriname.
  Blijft u langer dan 90 dagen in Suriname of u komt voor werk, dan zult u een visum moeten aanvragen.

Check beschikbaarheid en prijzen via ons online boekingssysteem


Op data in het rood hebben wij geen beschikbaarheid meer

ContactKekemba Resort Paramribo
Mangolaan 118
Paramaribo
Suriname
t: (+597)546904
e: kekemba@kekemba.info
w: www.kekemba.info

Onze standaard kortingen

Boeking van minimaal 7 nachten aaneengesloten: 7%
Boeking van minimaal 14 nachten aaneengesloten: 13%
Boeking van minimaal 21 nachten aaneengesloten: 20%

In de getoonde prijzen van ons online boekingssysteem zijn deze kortingen reeds verwerkt.

Translate this page in your language of choice

This page in english

or

Deze pagina in het nederlands

or

Een gastenbeoordeling op Zoover

Kekemba resort is een rustig gelegen resort en toch vlakbij het centrum. Met de fiets ben je binnen 10 minuten in het centrum van Paramaribo. De kamer was goed ingericht. Wij voelden er ons snel thuis. Lloyd en John, de eigenaren van Kekemba, zijn erg gastvrij.

Zoek op website kekemba.info (bijvoorbeeld naar Entry Fee, Visum, Creditcard, ...)

Copyright © 2005-2022 Kekemba Resort Paramaribo Booking Terms and Conditions Cancellation Policies Read here our amended cancellation conditions in connection with covid-19 valid until December 31 2021 Privacy Policies Site map