Bigi Pan en Nickerie -Meerdaagsetrip- Nummer 1 op overzichtskaart

bigipan_en_nickerie kaart map surinam suriname deals trip tour

Hoogtepunten

  Bezoek aan 4 districten
  Bezoeken hoofdplaatsen van deze districten
  Natuurgebied Bigi Pan
  Overnachten in de comfortabelste lodge van Bigi Pan
  Indrukwekkende boottochten
  Spotten van meer dan honderd verschillende vogelsoorten
  Spannende kaaimannen excursie
  Avontuurlijke kajak tochtjes

Verblijf

  In het midden van het meer staat een comfortabel resort. Tijdens deze tour wordt dit resort, gebouwd op palen, gebruikt als uitvalsbasis om middels boot-excursies de rijke flora en fauna uit dit gebied te ontdekken.bigipan_en_nickerie surinam suriname kekemba trip tour

Aantal dagen/Aantal nachten

  3 dagen/days / 2 nacht/nights

Intensiviteit

  Nietbigipan_en_nickerie surinam suriname kekemba trip tour

Algemene informatie

  Bigi Pan
  Bezoek en ervaar 4 kustdistrikten van Suriname. Vanuit Paramaribo in westelijke richting bezoeken wij de hoofdplaats van Saramacca, Coronie en Nickerie. Elk distrikt kenmerkt zich nog door het behoud van zijn authentieke cultuur en economische activiteit. Het ongetwijfelt hoogtepunt van deze tour is een bezoek aan en een verblijf in natuurgebied Bigi Pan met haar uitzonderlijke flora en fauna.

Programma

  Dag 1
  De 3-daagse tour naar het Akira Resort te Nickerie/Bigi Pan start vanuit Paramaribo met als eerste stop het plaatsje Groningen. Groningen is de hoofdplaats van Saramacca (die bekend staat als het tuinbouw district van Suriname) waar geemigreerde Nederlandse boeren in 1845 voor het eerst in de Surinaamse geschiedenis een nederzetting stichtten in de hoop een beter bestaan op te kunnen bouwen. Vervolgens vertrekt u naar het kokosdistrict Coronie waar nog enkele huizen van vrij gekomen slaven in originele stijl te zien zijn en krijgt u een rondleiding in het Mangrove Centrum. De busreis eindigt in Nieuw Nickerie waar u een bezoek brengt aan de markt (deze is op zon en feest-dagen gesloten). Vervolgens rijdt u verder waar u opstapt in een boot richting Bigi Pan. Na een uur varen arriveert u bij het Akira Resort waar u de komende 2 nachten zult overnachten. Na het diner stapt u in de boot om kaaimannen en slangen te gaan spotten.
  Dag 2
  Nog voor zon opkomst kunt u vanuit uw balkon genieten van de zwerm vogels die hun slaapplaats verlaat. In het trekvogel seizoen (medio Oktober-Maart) stapt u nog voor het ontbijt in de boot voor een vogeltour. Dit is het moment om o.a. de rood gekleurde Ibissen en Zilverreigers te spotten! De rest van de ochtend bent u vrij om te kajakken, kanoen, traditioneel krabben-vangen of heerlijk te relaxen. In de middag is er een uitgebreidde boottocht door het moeras om te genieten van de bijzondere flora en fauna. In het seizoen eindigd deze tocht bij de slaapplaats van de trekvogels. U ervaart een magisch gebeuren, waarbij de duizenden vogels de lucht kleuren.
  Dag 3
  Na het ontbijt kunt u nog vogels spotten of lekker zonnen en genieten van het uitzicht. Vlak na de lunch vertrekt u naar Paramaribo, waarbij u onderweg het plaatsje Wageningen (voorheen het hart van de machinale rijstindustrie) bezoekt. In de vroege vooravond arriveert u in Paramaribo.

Inclusief

  Volpension, overnachtingen, bus- en bootvervoer, niet-alcoholische dranken, fruit, toegangsgelden.bigipan_en_nickerie surinam suriname kekemba trip tour

Handig om te weten

  Comfortabele vrijstaande lodges op palen met eigen bad & toilet
  1 x 24 uur electriciteit
  Persoonlijke vrijheid vanwege de kleinschaligheid
  Privacy met een eigen balkon

Handig om mee te nemen

 • Kleine rugzak om fotocamera of water te dragen tijdens de wandelingen.
 • Zakgeld (in srd) voor de aankoop van souvenirs of (alcoholische) dranken.
 • Fototoestel, videocamera.
 • Insect repellent en zonnebrand.
 • Regenjas en soms is een omslagdoek wel handig (zon/regen).
 • Zwembroek en baddoek.
 • Zonnehoed of pet.
 • Rugzak/tas van waterdicht materiaal of verpakt in een plastic (vuilnis)zak.
 • Kleding en verschoning.
 • Loopschoenen, slippers, watersandalen.
 • Persoonlijke spullen zoals tandenborstel, tandpasta, deodorant, ...
 • Zaklamp.
 • Zakmesje.
 • Vergeet uw medicijnen niet die u moet nemen.

Opmerkingen

  bigipan_en_nickerie surinam suriname kekemba trip tourDoor omstandigheden kan het mogelijk zijn dat niet alle onderdelen van de tour zoals in de beschrijving vermeld staan doorgang kunnen vinden. Ook kunnen onderdelen in een andere volgorde uitgevoerd worden dan vermeld.

  Aanmelden bij 1 van de grote hotels in Paramaribo. Bij uw boeking krijgt u te horen bij welk hotel. Aanmeldtijd: 7:30. Uiterlijk 20 minuten voor aanmeldtijd moet u vertrekken van Kekemba Resort Paramaribo met een taxi. De prijs van de taxi is niet in de tourprijs opgenomen. De taxirit kost ongeveer euro 3.

  Aankomst bij 1 van de grote hotels van Paramaribo. Verwachte aankomsttijd: 19:00. Vanaf hier neemt u een taxi naar Kekemba Resort Paramaribo. De prijs van de taxi is niet in de tourprijs opgenomen. De taxirit kost ongeveer euro 3.

Prijzen

  bigipan_en_nickerie surinam suriname kekemba trip tourDe vermelde prijzen zijn per persoon.


  3 dagen/days / 2 nacht/nights
  Prijs euro 290
  Prijzen zijn onder voorbehoud.

  De trips en tours voert Kekemba niet zelf uit, Kekemba is tussenpersoon. De uitvoerende touroperator heeft de volgende betalingsvoorwaarden:
  - vooruitbetalng van 25% bij reservering en
  - restant betaling minimaal 30 dagen voor begin van de tour.

  Indien de touroperator de bevestigde tourreservering (ook indien betaald is) alsnog annuleert, dan moeten wij (U en Kekemba) ons daarbij neerleggen. U krijgt uw (aan)betaling terug en kunt een alternatieve tour uitzoeken.

  Deze tour gaat door bij een minimum aantal deelnemers van: 3
  Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, dan krijgt u uw volledige (aan)betaling terug en kunt u een alternatieve tour uitzoeken.

Reserveringsverzoek

  Reservering bigipan_en_nickerie - meerdaagsetrip

  Reserveringsnummer Kekemba
  Naam
  Emailadres
  Aantal volwassenen
  Aantal kinderen jonger dan 12 jaar

  Periode
  Opmerkingen

  Aanvraag versturen
  Type in de 3 cijfers hiernaast getoond


  Aan het verzenden van dit formulier kunnen géén rechten worden ontleend!! Pas na contact met de resorthouder weten wij zeker of er beschikbaarheid is in de door u gewenste periode. U krijgt van ons altijd binnen 24 uur antwoord. Krijgt u binnen deze termijn geen antwoord, probeer het dan via een normale email naar kekemba@kekemba.info of probeer telefonisch contact met ons op te nemen.

Suriname

Maak uw vakantie naar Suriname onvergetelijk door via 1 van onderstaande trips Suriname te ontdekken in al zijn facetten (cultuur, natuur en avontuur).


Brownsberg
Commewijne plantagetour boot
Commewijne plantagetour bus
Culinaire tour
Paramaribo stadstour, lopend
Paramaribo stadstour, per bus
Sunset and Dolphin trip
Chocolade Skrati workshop
Warappakreek


Bigipan en Nickerie [3d/2n]
Blanche Marievallen en Apoera [4d/3n]
Brownsberg en Stoneiland [2d/1n] [3d/2n]
Galibi schildpadden [2d/1n]
Raleighvallen en Voltzberg [4d/3n]
Warappakreek [2d/1n]


Kasikasima [5d/4n] [8d/7n]


Anaula Nature Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Knini-Paati River Resort [2d/1n]-[5d/4n]
Pingpe Jungle Resort [3d/2n]-[6d/5n]
Awarradam [4d/3n] [5d/4n]
Danpaati River Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Kabalebo Nature Resort [3d/2n]-[9d/8n]
Palumeu [4d/3n]-[5d/4n]

Selectie van getoonde tours

Misschien heeft u een trip gezien op internet die u interessant vindt maar niet in bovenstaande lijst staat. De bovenvermelde lijst met tours, trips en resorts is samengesteld naar aanleiding van ervaringen van onze resort-gasten en onze ervaringen met touroperators. U kunt bij ons wel informeren of wij deze tour voor u kunnen boeken.
- Met bepaalde touroperators doen wij geen zaken vanwege slechte uitvoeringen van tours, slechte (soms zelfs onbeschofte) gidsen of het niet netjes afhandelen van klachten over een misgelopen tour.
- Bepaalde tours gaan (bijna) nooit door omdat het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald; deze tours zult u ook niet hierboven aantreffen want niets is frustrerende dan weken op een lijst te staan om uiteindelijk te horen dat een tour niet doorgaat.
- Ook tours met een scheve prijs/prestatieverhouding (oftewel een te dure tour voor het aangebodene volgens onze resort-gasten) hebben wij niet opgenomen.

Touroperators

Misschien bent u een touroperator met een leuke trip, tour of binnenlands resort in uw assortment, maar u ziet uw aanbod niet in bovenlijst vermeld staan. Stuur ons een mail naar kekemba@kekemba.info met daarin uw gegevens en wij zullen uw trip, tour of binnenlands resort in ons programma opnemen.

Interactieve tourplanner

Geef uw aankomst- en vertrekdatum in en u krijgt alleen de tours te zien van dit datuminterval.

Aankomstdag:
Aankomstmaand:
Aankomstjaar:
Vertrekdag:
Vertrekmaand:
Vertrekjaar:

Geplande tour voor de komende maand

Boekje Buitenkansjes

Copyright © 2005-2021 Kekemba Resort Paramaribo Booking Terms and Conditions Cancellation Policies Read here our amended cancellation conditions in connection with covid-19 valid until December 31 2021 Privacy Policies Site map