Chocolade Skrati workshop -Dagtrip- Nummer 2 op overzichtskaart

chocolade kaart map surinam suriname deals trip tour

Hoogtepunten

  Het maken van de surinaamse skrati (pure chocolade) uit surinaamse cacaobonen

Verblijf

  Niet van toepassingchocolade surinam suriname kekemba trip tour

Aantal dagen/Aantal nachten

  Ochtend/Morning Workshop

Intensiviteit

  Nietchocolade surinam suriname kekemba trip tour

Algemene informatie

  Skrati
  Het maken van skrati ging als volgt. Cacaobonen, met de schil nog steeds bevestigd, werden eerst gedroogd in de zon en geroosterd in een grote pan, een wok. De schil werd uit het geroosterde materiaal verwijderd en vervolgens in een handmolen gemalen tot een compacte, warme en zachte pasta. De pasta werd op een plank gekneed en uitgerold in een soort worst. De worst wordt afgeplat, soms met een vork, soms met een spatel of een ander plat voorwerp. De vork werd ook gebruikt om een spoor in de afgevlakte substantie te tekenen, niet met de tanden, maar met de vlakke kant. In de volgende fase van het proces werd de afgeplatte pasta verdeeld in stroken van 10-15 centimeter. Dit werd allemaal gedaan terwijl het materiaal nog warm was, want eenmaal gedroogd door de lucht werd het bros en kon er niet meer aan worden gewerkt. Het eindproduct van het volledige traditionele proces werd bewaard in een bus of blik, maar soms afzonderlijk verpakt in vetvrij papier, indien beschikbaar.

Programma

  Ochtend workshop
  In een 2 1/2 uur durende workshop leer je alles wat er te weten valt over de geschiedenis van tree-to-bar cacao maken in Suriname, doe je een blind-proeverij, maak je eigen skrati en zaai je in het seizoen zelfs zaden om een boom mee naar huis te nemen.

Inclusief

  Water, chocoladethee, zelfgemaakte skrati mee naar huis nemen, lesgeldchocolade surinam suriname kekemba trip tour

Handig om te weten

  Aan het einde van de workshop is het mogelijk om chocoladetabletten in verschillende smaken te kopen.
  De cacaobonen worden lokaal afgenomen bij kleine boeren, door uw steun blijft de cacaoproductie in Suriname in stand.

Handig om mee te nemen

 • Kleine rugzak om fotocamera of water te dragen tijdens de wandelingen.
 • Zakgeld (in srd) voor de aankoop van souvenirs of (alcoholische) dranken.
 • Fototoestel, videocamera.
 • Vergeet uw medicijnen niet die u moet nemen.

Opmerkingen

  chocolade surinam suriname kekemba trip tourOmdat er met deze tour nauw wordt samengewerkt met regionale organisaties in dit gebied, profiteert de gehele lokale gemeenschap van deze tour.
  Door omstandigheden kan het mogelijk zijn dat niet alle onderdelen van de tour zoals in de beschrijving vermeld staan doorgang kunnen vinden. Ook kunnen onderdelen in een andere volgorde uitgevoerd worden dan vermeld.

  U moet zelf of u laat Kekemba een taxi voor u regelen om naar het beginpunt van de tour te gaan. Aanmeldtijd: 10:00. Uiterlijk 20 minuten voor aanmeldtijd moet u vertrekken van Kekemba Resort Paramaribo. De prijs van de taxi is niet in de tourprijs opgenomen. De taxirit kost ongeveer euro 3.

  U moet zelf voor vervoer terug naar Kekemba regelen. Bel een taxi of laat de gids een taxi voor u bellen. Verwachte aankomsttijd: 12:30. De prijs van de taxi is niet in de tourprijs opgenomen. De taxirit kost ongeveer euro 3.

Prijzen

  chocolade surinam suriname kekemba trip tourDe vermelde prijzen zijn per persoon.


  Ochtend/Morning Workshop
  Prijs euro 20,00
  Op deze trip is kinderkorting mogelijk. Informeer naar de kindertarieven.

  Prijzen zijn onder voorbehoud.

  De trips en tours voert Kekemba niet zelf uit, Kekemba is tussenpersoon. De uitvoerende touroperator heeft de volgende betalingsvoorwaarden:
  - vooruitbetalng van 25% bij reservering en
  - restant betaling minimaal 30 dagen voor begin van de tour.

  Indien de touroperator de bevestigde tourreservering (ook indien betaald is) alsnog annuleert, dan moeten wij (U en Kekemba) ons daarbij neerleggen. U krijgt uw (aan)betaling terug en kunt een alternatieve tour uitzoeken.

  Deze tour gaat door bij een minimum aantal deelnemers van: 2
  Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, dan krijgt u uw volledige (aan)betaling terug en kunt u een alternatieve tour uitzoeken.

Reserveringsverzoek

  Reservering chocolade - dagtrip

  Reserveringsnummer Kekemba
  Naam
  Emailadres
  Aantal volwassenen
  Aantal kinderen jonger dan 12 jaar

  Periode
  Opmerkingen

  Aanvraag versturen
  Type in de 3 cijfers hiernaast getoond


  Aan het verzenden van dit formulier kunnen géén rechten worden ontleend!! Pas na contact met de resorthouder weten wij zeker of er beschikbaarheid is in de door u gewenste periode. U krijgt van ons altijd binnen 24 uur antwoord. Krijgt u binnen deze termijn geen antwoord, probeer het dan via een normale email naar kekemba@kekemba.info of probeer telefonisch contact met ons op te nemen.

Suriname

Maak uw vakantie naar Suriname onvergetelijk door via 1 van onderstaande trips Suriname te ontdekken in al zijn facetten (cultuur, natuur en avontuur).


Brownsberg
Commewijne plantagetour boot
Commewijne plantagetour bus
Culinaire tour
Paramaribo stadstour, lopend
Paramaribo stadstour, per bus
Sunset and Dolphin trip
Chocolade Skrati workshop
Warappakreek


Bigipan en Nickerie [3d/2n]
Blanche Marievallen en Apoera [4d/3n]
Brownsberg en Stoneiland [2d/1n] [3d/2n]
Galibi schildpadden [2d/1n]
Raleighvallen en Voltzberg [4d/3n]
Warappakreek [2d/1n]


Kasikasima [5d/4n] [8d/7n]


Anaula Nature Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Knini-Paati River Resort [2d/1n]-[5d/4n]
Pingpe Jungle Resort [3d/2n]-[6d/5n]
Awarradam [4d/3n] [5d/4n]
Danpaati River Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Kabalebo Nature Resort [3d/2n]-[9d/8n]
Palumeu [4d/3n]-[5d/4n]

Selectie van getoonde tours

Misschien heeft u een trip gezien op internet die u interessant vindt maar niet in bovenstaande lijst staat. De bovenvermelde lijst met tours, trips en resorts is samengesteld naar aanleiding van ervaringen van onze resort-gasten en onze ervaringen met touroperators. U kunt bij ons wel informeren of wij deze tour voor u kunnen boeken.
- Met bepaalde touroperators doen wij geen zaken vanwege slechte uitvoeringen van tours, slechte (soms zelfs onbeschofte) gidsen of het niet netjes afhandelen van klachten over een misgelopen tour.
- Bepaalde tours gaan (bijna) nooit door omdat het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald; deze tours zult u ook niet hierboven aantreffen want niets is frustrerende dan weken op een lijst te staan om uiteindelijk te horen dat een tour niet doorgaat.
- Ook tours met een scheve prijs/prestatieverhouding (oftewel een te dure tour voor het aangebodene volgens onze resort-gasten) hebben wij niet opgenomen.

Touroperators

Misschien bent u een touroperator met een leuke trip, tour of binnenlands resort in uw assortment, maar u ziet uw aanbod niet in bovenlijst vermeld staan. Stuur ons een mail naar kekemba@kekemba.info met daarin uw gegevens en wij zullen uw trip, tour of binnenlands resort in ons programma opnemen.

Interactieve tourplanner

Geef uw aankomst- en vertrekdatum in en u krijgt alleen de tours te zien van dit datuminterval.

Aankomstdag:
Aankomstmaand:
Aankomstjaar:
Vertrekdag:
Vertrekmaand:
Vertrekjaar:

Geplande tour voor de komende maand

Boekje Buitenkansjes

Copyright © 2005-2021 Kekemba Resort Paramaribo Booking Terms and Conditions Cancellation Policies Read here our amended cancellation conditions in connection with covid-19 valid until December 31 2021 Privacy Policies Site map