Danpaati Nature Resort -Resort- Nummer 24 op overzichtskaart

danpaati kaart map surinam suriname deals trip tour

(Binnenlandse) Resorts

Hoogtepunten

  Boslandcreoolse dorpen
  Flora and fauna
  Stroomversnellingen

Verblijf

  Danpaati River Lodge bestaat uit 12 tweepersoons cabins, 1 “Special occasions” -cabin en 1 ruimere multi-cabin. De cabins beschikken elk over 2 eenpersoonsbedden welke indien gewenst ook als tweepersoonsbed kunnen dienen. De “Special occasions”-cabin beschikt als enige cabin over een queensize bed. Standaard beschikken alle cabins over eigen douche en toilet, electriciteit, veranda met prachtig uizicht, comfortabel terrasmeubilair en klamboes (muskietennetten).danpaati surinam suriname kekemba trip tour

Aantal dagen/Aantal nachten

  3 dagen / 2 nachten
  4 dagen / 3 nachten
  5 dagen / 4 nachten

Intensiviteit

  nietdanpaati surinam suriname kekemba trip tour

Algemene informatie

  Ligging resort
  Danpaati River Lodge is gelegen op een eilandje in de Boven Surinamerivier. Ongeveer 350km ten zuiden van Paramaribo. Midden in het tropisch regenwoud, slechts omringd door de ongerepte natuur van het Amazonegebied en enkele kleine dorpen vindt u Danpaati River Lodge. Om de lodge te bereiken kunt u kiezen uit het vervoer over land of door de lucht.
  Het Boven-Surinamegebied, waarin Danpaati Nature Resort zich bevindt, staat bekend om haar unieke Marroncultuur en haar maagdelijke Amazoneregenwoud. De Marrons, afstammelingen van weggelopen slaven, hebben zich lang geleden in het ontoegankelijke binnenland gevestigd, alwaar zij een nieuw bestaan opbouwden. Door hun geïsoleerde manier van leven, ontwikkelde zich een geheel eigen cultuur met sterke Afrikaanse invloeden. Marrondorpen als Ladoani, Gunsi, Nieuw Aurora en JawJaw zijn in de nabije omgeving van het Anaula Nature Resort gesitueerd. De vrouwen in hun kleurrijke gewaden, de spelende kinderen aan de waterkant in contrast met de puurheid van het tropisch regenwoud, zorgen voor een adembenemend tafereel. De Marrons zijn trots op hun cultuur en laten u graag kennis maken met hun fascinerende manier van leven.

  Lodges
  Danpaati River Lodge bestaat uit 12 tweepersoons cabins, 1 “Special occasions” -cabin en 1 ruimere multi-cabin. De cabins beschikken elk over 2 eenpersoonsbedden welke indien gewenst ook als tweepersoonsbed kunnen dienen. De “Special occasions”-cabin beschikt als enige cabin over een queensize bed. Standaard beschikken alle cabins over eigen douche en toilet, electriciteit, veranda met prachtig uizicht, comfortabel terrasmeubilair en klamboes (muskietennetten).
  Aan de rivierzijde van het eiland staan een zevental tweepersoonscabins met elk twee eenpersoonsbedden allen voorzien van klamboes. Verder zijn de cabins voorzien van electriciteit en alle nodige gemakken. Uw veranda grenst op enkele meters na aan de brede Boven-Surinamerivier, waar u s ochtends onder het genot van een kopje koffie of thee heerlijk kunt genieten van de opkomende zon en het ontwaken van het regenwoud.
  Aan de boszijde, gelegen tegenover de centrale loungeruimte, staan een vijftal tweepersoons cabins eveneens elk met twee eenpersoonsbedden allen voorzien van klamboes. Deze cabins zijn net als de eerstgenoemde variant eveneens voorzien van alle gemakken. Uw veranda grenst aan het looppad dat u over het eiland voert, en in de avonduren zorgt de bosrijke omgeving voor prachtige fluitconcerten.
  Eveneens aan de rivierzijde van het eiland, en iets verder afgelegen van de overige cabins, staat onze “Special occasions”-cabin. Deze cabin beschikt over een queensize bed voorzien van klambo
  Onze Multi-cabin is een ruime twee- tot maximaal zes persoons cabin. De Multi-cabin beschikt standaard over vier eenpersoonsbedden allen voorzien van klamboes. Mocht de groep groter zijn, bestaat de mogelijkheid om extra bedden bij te plaatsen. De Multi-cabin is een ideale accommodatie wanneer u bijvoorbeeld met uw hele gezin of met een groep vrienden gezamenlijk in een cabin wilt verblijven.

  Resort faciliteiten
  Naast de private cabins beschikt Danpaati River Lodge over de volgende faciliteiten:
  - Cozy lounge
  - Sfeervolle bar met een ruim assortiment aan dranken en snacks
  - Restaurant (ontbijt, lunch, diner en koffie/ thee zijn bij de prijs inbegrepen)
  - De Danpaati River store, een gift shop met authentieke, lokaal gemaakte souvenirs
  - Relax spots op het eiland
  - Cleaning & Laundry service
  - Wake up coffee service

  Aktiviteiten
  Wandeltochten
  Danpaatie River Lodge biedt in totaal vier wandeltochten aan, van kort tot lang en elk met haar eigen kenmerken:
  WatraWaka Grantatai – Botopasie – Kambaloea (8 uur)
  Dit is een tocht voor de echte wandelliefhebber; u zult de hel dag onderweg zijn en zo het schitterende landschap in al haar facetten beleven. U wandelt niet alleen door het oerwoud, maar u zult ook verschillende kreken oversteken.
  PopkiLon Foteoenakaba – Botopasie (1 uur)
  In een uur tijd wandelt u van Foetoenakaba naar Botopasie. Tussen de dorpen is een goed begaanbaar bospad, waarlangs vele schitterende woudreuzen en varens groeien. Onderweg leert u van alles over de flora en fauna langs de route.
  PikinKoiri Debeke – Botopasie (½ uur)
  Onze korste wandeling brengt u van Debike naar Botopasie; maak kennis met zowel een christelijk als traditioneel dorp en bekijk onderweg de vele schitterende bomen, planten en met wat geluk de sierlijke vogels en vlinders.
  NyanyanSwen Dan – Dan (8 uur)
  Tijdens onze langste voettocht is de kans op het zien van dieren het grootst. Onderweg kunt u heerlijk zwemmen in de schitterende Awarrakreek. Daarnaast zult u verschillende offerplaatsen zien en wordt er uitgebreid gepicknicked.
  Boottochten
  Danpaati River Lodge biedt een viertal boottochten aan, variërend in lengte van anderhalf uur tot een hele dag.
  Tapawatravallen (4 uur varen, 1 uur wandelen) Ongeveer 2 uur varen van de lodge, op de kruizing van de PikinRio en de GranRio bevinden zich de tapawatra-vallen. Hier kunt u picknicken en een boswandeling maken van de medische post Djumu naar het schitterende Granmankondre.
  Bihati (1 uur varen)
  Wilt u even van het eiland af en toch genieten van de mooie omgeving romdom de lodge? Dan kunt u in dertig minuten naar Bihati varen, om daar heelijk te zwemmen in een kleine en rustige sula om vervolgens te gaan picknicken in de boot.
  GranDam (6 uur varen)
  Deze tocht voert u via de Suriname-rivier en de schitterende Tapawatravallen verder de GranRio op, richting de grootste stroomversnelling van allemaal; de GranDam. Hier kunt u kaaimannen zien, picknicken en heerlijk in de zon liggen.
  Kaaimannentocht (1½ uur varen)
  Het water van de Suriname-rivier is tevens het domein van de zoetwater kaaiman; vooral bij laag water kunt u deze dieren aantreffen, zonnend op een zandbank of ’s avonds al hun ogen rood oplichten in het dondere water romdom uw boot...
  Dorpswandeling (1½ uur)
  Danpaati River Lodge ligt midden in het Boven-Suriname gebied. Hier liggen vele Saramaccaanse dorpjes; de oorspronkelik inwoners van deze dorpen zijn van de plantages weggevluchte slaven. In de directe omgeving van de lodge liggen dertien dorpen, warbij het dorp Dan het dichtstbijzijnde is. De meeste dorpen hebben hun eigen religie en eeuwenoude cultuur en gewoonten behouden. Hier zult u veel offerplaatsen aantreffen, om zo bijvoorbeeld de voorouders te eren of slechte geesten uit het dorp te houden. Grantatai is het dorp dat stroomafwaarts het verst is gelegen, Dan ligt ongeveer op de halft en Toemaipa ligt helemaal stroomopwaarts. Van de eerste naar het laatste dorp is het ongeveer 2 uur varen. Bekijk de vele stroomversnellingen en sierlijk houtsnijwerk. Bezoek een christelijk dorp waar de Nationale Vrouwen Beweging veel werk verzet. Debike heeft een medische post. Botopasie heeft een eigen airstrip. Vele schitterende houten woningen en veel religieuze offerplaatsen.
  danpaati river resort kalebas surinam suriname tour deals resort paramaribo Kalebascursus (1 uur)
  Op het moment dat je midden in het oerwoud woont, ga je creatief om met alles dat de natuur je te bieden heeft. Vandaar dat de vrucht van de kalebas niet alleen als voedsel dient, maar het omhulsel ervan ook gebruikt wordt voor verschillende doeleinden; van dit harde materiaal kunnen niet alleen bekers en schalen worden gemaakt, maar bijvoorbeeld ook bakjes om je handen in te wasen of emmertjes waarmee je het water uit een volgelopen korjal kunt scheppen. Met de kalebascursu van Danpaatie River Lodge leert u onder begeleding hoe u een mooie klebas kunt maken; daarnaast leert u ook veel van de achtergrond van deze vrucht en kunt u uiteindelijk uw eigen patronen in de schaal aanbrengen.
  Zang en dans (1 uur)
  Speciaal voor Danpaati River Lodge kan de culturele groep van het dorp Dan een avond voor u optreden, waarbij alle liederen en dansen op traditionele wijze worden uitgevoerd. Elke dans wordt uigebreid aan u getoond en daarnaast uitvoerig uitgelegd.
  Vang en bereid uw eigen vis
  Gebruik de hengels van Danpaati River Lodge en de kennis van de lokale bevolking om een avondmaal bij elkaar te vangen. Het water van de rivier is schoon en de vis is dus uitstekend geschikt voor consumptie.
  Peddelen over de Suriname-rivier
  Een Saramaccaanse kano is duidelijk herkenbaar; het zijn niet zomaar uitgeholde boomstammen, maar schitterende voorbeelden van traditioneel houtsnijwerk. De peddels en bankjes van de kano zijn versierd met uiterst sierlijke en symetrische patronen, de uiteinden van elke kano zijn daarbij ook nog een bewerkt met metaal. Met de kano’s van Danpaati River Lodge peddelt u over de rivier en ervaart u hoe het is om zo door de natuur te varen.
  Loop mee met de zorgmedewerkers (2 uur)
  Van Danpaati komt een groot deel van de winsten terecht bij lokale zorgprojecten en ondernemeingen op micro-economische schaal. Hierbij zijn twaalf dorpen uit het gebied aangesloten, waarbij elk dorp een eigen zorgmedewerkers heeft die gesteund vanuit Danpaati de zorg draagt voor bijvoorbeeld de ouderen en gehandicapten in hun dorp. U kunt een aantal uren meelopen met deze zorgmedewerker.
  Sommige aktiviteiten kunnen geen doorgang vinden bij een te lage of juist een te hoge waterstand in de rivier

Programma

  Bij uw overnachting is standaard 1 dorpswandeling inbegrepen. U kunt ter plekke ook andere activiteiten boeken. Zoals diverse boswandelingen en boottochten, traditionele story telling en een cultureel optreden. Het eiland beschikt over kleine korjalen waarmee u op eigen gelegenheid erop uit kunt trekken. Ook kunt u heerlijk zwemmen en vissen op authentieke wijze.
  Maar… niets moet, alles mag… U beslist zelf hoe actief u uw verblijf wilt invullen. Gaat u voor avontuur of wilt u juist lekker onthaasten… of misschien een dagje meelopen met het Zorgproject? Ook dat kan!

Inclusief

  Volpension, overnachtingen, boot/busvervoer, thee, koffieBier, wijn, sterke dranken en flessen water tegen betaling verkrijgbaar bij de bar.
  Tegen betaling kunnen extra activiteiten worden gedaan.
  Kijk op vakantiebeoordelingensite ZOOVER wat de ervaringen zijn van mensen die dit resort hebben bezocht en bekijk hier ook hun fotos en video-opnamen.danpaati surinam suriname kekemba trip tour

Handig om te weten

  Bier, wijn, sterke dranken en flessen water tegen betaling verkrijgbaar bij de bar.
  Tegen betaling kunnen extra activiteiten worden gedaan.
  Kijk op vakantiebeoordelingensite ZOOVER wat de ervaringen zijn van mensen die dit resort hebben bezocht en bekijk hier ook hun fotos en video-opnamen.

Handig om mee te nemen

 • Kleine rugzak om fotocamera of water te dragen tijdens de wandelingen.
 • Zakgeld (in srd) voor de aankoop van souvenirs of (alcoholische) dranken.
 • Fototoestel, videocamera.
 • Insect repellent en zonnebrand.
 • Regenjas en soms is een omslagdoek wel handig (zon/regen).
 • Zwembroek en baddoek.
 • Zonnehoed of pet.
 • Rugzak/tas van waterdicht materiaal of verpakt in een plastic (vuilnis)zak.
 • Kleding en verschoning.
 • Loopschoenen, slippers, watersandalen.
 • Persoonlijke spullen zoals tandenborstel, tandpasta, deodorant, ...
 • Zaklamp.
 • Zakmesje.
 • Vergeet uw medicijnen niet die u moet nemen.

Opmerkingen

  danpaati surinam suriname kekemba trip tourOmdat er met deze tour nauw wordt samengewerkt met regionale organisaties in dit gebied, profiteert de gehele lokale gemeenschap van deze tour.
  Door omstandigheden kan het mogelijk zijn dat niet alle onderdelen van de tour zoals in de beschrijving vermeld staan doorgang kunnen vinden. Ook kunnen onderdelen in een andere volgorde uitgevoerd worden dan vermeld.

  Aanmelden bij 1 van de grote hotels in Paramaribo. Bij uw boeking krijgt u te horen bij welk hotel. Aanmeldtijd: 6:00. Uiterlijk 20 minuten voor aanmeldtijd moet u vertrekken van Kekemba Resort Paramaribo met een taxi. De prijs van de taxi is niet in de tourprijs opgenomen. De taxirit kost ongeveer euro 3.

  Aankomst bij 1 van de grote hotels van Paramaribo. Verwachte aankomsttijd: 17:00. Vanaf hier neemt u een taxi naar Kekemba Resort Paramaribo. De prijs van de taxi is niet in de tourprijs opgenomen. De taxirit kost ongeveer euro 3.

Prijzen

  danpaati surinam suriname kekemba trip tourDe vermelde prijzen zijn per persoon.


  3 dagen / 2 nachten
  Prijs euro 335
  4 dagen / 3 nachten
  Prijs euro 395
  5 dagen / 4 nachten
  Prijs euro 455
  Tegen meer/minder prijs is alternatief vervoer mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

  Prijzen zijn onder voorbehoud.

  De trips en tours voert Kekemba niet zelf uit, Kekemba is tussenpersoon. De uitvoerende touroperator heeft de volgende betalingsvoorwaarden:
  - vooruitbetalng van 25% bij reservering en
  - restant betaling minimaal 30 dagen voor begin van de tour.

  Indien de touroperator de bevestigde tourreservering (ook indien betaald is) alsnog annuleert, dan moeten wij (U en Kekemba) ons daarbij neerleggen. U krijgt uw (aan)betaling terug en kunt een alternatieve tour uitzoeken.

  Deze tour gaat door bij een minimum aantal deelnemers van: 3
  Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, dan krijgt u uw volledige (aan)betaling terug en kunt u een alternatieve tour uitzoeken.

Reserveringsverzoek

  Reservering danpaati - resort

  Reserveringsnummer Kekemba
  Naam
  Emailadres
  Aantal volwassenen
  Aantal kinderen jonger dan 12 jaar

  Periode
  Opmerkingen

  Aanvraag versturen
  Type in de 3 cijfers hiernaast getoond


  Aan het verzenden van dit formulier kunnen géén rechten worden ontleend!! Pas na contact met de resorthouder weten wij zeker of er beschikbaarheid is in de door u gewenste periode. U krijgt van ons altijd binnen 24 uur antwoord. Krijgt u binnen deze termijn geen antwoord, probeer het dan via een normale email naar kekemba@kekemba.info of probeer telefonisch contact met ons op te nemen.

Suriname

Maak uw vakantie naar Suriname onvergetelijk door via 1 van onderstaande trips Suriname te ontdekken in al zijn facetten (cultuur, natuur en avontuur).


Brownsberg
Commewijne plantagetour boot
Commewijne plantagetour bus
Culinaire tour
Paramaribo stadstour, lopend
Paramaribo stadstour, per bus
Sunset and Dolphin trip
Chocolade Skrati workshop
Warappakreek


Bigipan en Nickerie [3d/2n]
Blanche Marievallen en Apoera [4d/3n]
Brownsberg en Stoneiland [2d/1n] [3d/2n]
Galibi schildpadden [2d/1n]
Raleighvallen en Voltzberg [4d/3n]
Warappakreek [2d/1n]


Kasikasima [5d/4n] [8d/7n]


Anaula Nature Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Knini-Paati River Resort [2d/1n]-[5d/4n]
Pingpe Jungle Resort [3d/2n]-[6d/5n]
Awarradam [4d/3n] [5d/4n]
Danpaati River Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Kabalebo Nature Resort [3d/2n]-[9d/8n]
Palumeu [4d/3n]-[5d/4n]

Selectie van getoonde tours

Misschien heeft u een trip gezien op internet die u interessant vindt maar niet in bovenstaande lijst staat. De bovenvermelde lijst met tours, trips en resorts is samengesteld naar aanleiding van ervaringen van onze resort-gasten en onze ervaringen met touroperators. U kunt bij ons wel informeren of wij deze tour voor u kunnen boeken.
- Met bepaalde touroperators doen wij geen zaken vanwege slechte uitvoeringen van tours, slechte (soms zelfs onbeschofte) gidsen of het niet netjes afhandelen van klachten over een misgelopen tour.
- Bepaalde tours gaan (bijna) nooit door omdat het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald; deze tours zult u ook niet hierboven aantreffen want niets is frustrerende dan weken op een lijst te staan om uiteindelijk te horen dat een tour niet doorgaat.
- Ook tours met een scheve prijs/prestatieverhouding (oftewel een te dure tour voor het aangebodene volgens onze resort-gasten) hebben wij niet opgenomen.

Touroperators

Misschien bent u een touroperator met een leuke trip, tour of binnenlands resort in uw assortment, maar u ziet uw aanbod niet in bovenlijst vermeld staan. Stuur ons een mail naar kekemba@kekemba.info met daarin uw gegevens en wij zullen uw trip, tour of binnenlands resort in ons programma opnemen.

Interactieve tourplanner

Geef uw aankomst- en vertrekdatum in en u krijgt alleen de tours te zien van dit datuminterval.

Aankomstdag:
Aankomstmaand:
Aankomstjaar:
Vertrekdag:
Vertrekmaand:
Vertrekjaar:

Geplande tour voor de komende maand

Boekje Buitenkansjes

Copyright © 2005-2021 Kekemba Resort Paramaribo Booking Terms and Conditions Cancellation Policies Read here our amended cancellation conditions in connection with covid-19 valid until December 31 2021 Privacy Policies Site map