Raleighvallen en Voltzberg -Meerdaagsetrip- Nummer 28 op overzichtskaart

raleighvallen kaart map surinam suriname deals trip tour

Hoogtepunten

  Raleighvallen
  Voltzberg
  Flora en fauna

Verblijf

  2persoons kamers met eigen douche en toilet of slaapzaal of hangmat.raleighvallen surinam suriname kekemba trip tour

Aantal dagen/Aantal nachten

  4 dagen / 3 nachten, prive kamer / private room
  4 dagen / 3 nachten, slaapzaal / dormitory
  4 dagen / 3 nachten, hangmat / hammock

Intensiviteit

  Redelijk zwaarraleighvallen surinam suriname kekemba trip tour

Algemene informatie

  Raleighvallen Natuurpark
  Dit natuurreservaat heeft een oppervlakte van 78.170 ha en ligt langs de Coppename-rivier. Het kan worden bereikt met de auto/bus (200km) gevolgd door een 3-4 uur durende boottocht. Het hoofdkwartier en de toeristische lodges bevinden zich op Fungo-eiland in het midden van de Coppename-rivier. Raleighvallen is de naam voor de uitgebreide stroomversnellingen bij het eiland Fungo in de Coppename-rivier.
  Het reservaat is internationaal bekend als een paradijs voor vogels en apen. Je ziet toekans, ara's en papegaaien en 400 andere soorten. Aan de boomtakken op en rond het eiland Fungo hangen de slingervormige nesten van de weversvogels (oropendulas), grote, koloniale nestvogels met gele buitenveren. Deze nesten kunnen bijna een meter lang zijn.
  Een ander interessant kenmerk is de Voltzberg. Deze granieten berg kan te voet worden bereikt in ongeveer drie uur door junglepad vanaf Foengoe Island. De Voltzberg stijgt ongeveer 150 m boven de bosluifel. De nacht kan worden doorgebracht in een hangmat in een simpel jungle camp aan de voet van de berg. Tijdens de nacht wordt u omringd door de geluiden van apen, boomkikkers en andere wezens uit het tropische regenwoud.
  Het reservaat is ook de thuisbasis van de spectaculaire en zeldzame haan-van-de-rots (Rupicola rupicola).
  Er is ook de mogelijkheid om herten, schildpadden, tinamous en verschillende soorten apen tegen te komen op de 7 km (enkele reis) naar de berg. Het pad is goed, maar het vochtige klimaat van het regenwoud en de steile klim op de Volzberg maken het een zware reis, vooral voor de out-of-shape wandelaar.

Programma

  Dag 1
  Deze redelijk intensieve tour vangt aan met de busreis over de Bosontsluitingsweg naar het Kwinti dorpje Witagron aan de Coppenamerivier. Hier gebruiken wij de lunch en gaan het dorpje een beetje verkennen. Na de lunch stappen we in de boot die ons gaat vervoeren naar het Fungu eiland. De bootreis van Witagron naar Fungu eiland duurt tussen de 3 en 4 uren afhangende van de waterstand. Bij aankomst te Fungu eiland word er ingecheckt, waarna de wandeling van het eiland aanvangt en u kennis maakt met de lokale gids en de beheerder. Vandaag heeft u de kans om even relaxed te liggen in de bruisende stroomversnellingen, te wandelen met de gids door het regenwoud en/of te hengelen, verder bent u vrij om de middag zelf in te vullen.
  Dag 2
  raleighvallen voltzberg fungu fongoe fungo island surinam suriname tour deals resort paramaribo Vandaag gaat u vroeg ontbijten. Na het ontbijt vertrekken we richting de Voltzberg, waar u na het lopen door het Surinaams Amazone woud aankomt bij de voet van de Voltzberg (dat zich bevindt op een hoogte van 250m boven de zeespiegel). Onderweg bent u verzekerd van een uitgebreide uitleg over flora en fauna die u tegen kunt komen, waaronder vele vogelsoorten, apen, vlinders, luiaards, herten, konijnen en nog veel meer. Het beklimmen van de granieten rots kan +/- 45 minuten duren waarna u een prachtig pittoresk uitzicht heeft over het Amazone woud dat zich strekt van horizon tot horizon. Menigeen heeft deze ervaring beschreven als een uitzicht over de wereld hebben.
  Na de afdaling wordt de terugweg ondernomen en heeft u zeker zin om de verfrissende stroming van de Anjoemara-vallen op te zoeken om u harmonisch met de ongerepte natuur een te kunnen voelen.
  Dag 3
  raleighvallen voltzberg fungu fongoe fungo island surinam suriname tour deals resort paramaribo De reis wordt ondernomen naar de Moedervallen en Manari vallen, en wacht U bij terugkomst een heerlijk bereide lunch ter versterking van mens en ziel. Hierna heeft u weer de kans om uw eigen tijd in te vullen door bijvoorbeeld te hangmatteren, hengelen, zonnen of met de gids op onderzoek uit te gaan. ’s Avonds bieden de Raleigh Boys (lokale band) u een kans om mee te participeren in hun opzwepende muziekstijlen afgewisseld door dans van de bevolking (tegen een vrijwillige bijdrage).
  Dag 4
  Deze ochtend wordt na het ontbijt de weg terug naar Paramaribo begonnen. Eerste gedeelte met de boot en bij Witagron staat de bus klaar om ons terug te rijden naar Paramaribo. Onderweg gebruiken we nog de lunch.

Inclusief

  Volpension, bus/bootvervoer, niet-alocoholische dranken, snacks, fruit.raleighvallen surinam suriname kekemba trip tour

Handig om te weten

  Fungu eiland heeft een waterzuiveringsinstallatie. Vanwege mogelijke uitval is het handig wat extra water mee te nemen.

Handig om mee te nemen

 • Kleine rugzak om fotocamera of water te dragen tijdens de wandelingen.
 • Zakgeld (in srd) voor de aankoop van souvenirs of (alcoholische) dranken.
 • Fototoestel, videocamera.
 • Insect repellent en zonnebrand.
 • Regenjas en soms is een omslagdoek wel handig (zon/regen).
 • Zwembroek en baddoek.
 • Zonnehoed of pet.
 • Rugzak/tas van waterdicht materiaal of verpakt in een plastic (vuilnis)zak.
 • Kleding en verschoning.
 • Loopschoenen, slippers, watersandalen.
 • Persoonlijke spullen zoals tandenborstel, tandpasta, deodorant, ...
 • Zaklamp.
 • Zakmesje.
 • Vergeet uw medicijnen niet die u moet nemen.

Opmerkingen

  raleighvallen surinam suriname kekemba trip tourDoor omstandigheden kan het mogelijk zijn dat niet alle onderdelen van de tour zoals in de beschrijving vermeld staan doorgang kunnen vinden. Ook kunnen onderdelen in een andere volgorde uitgevoerd worden dan vermeld.

  Aanmelden bij 1 van de grote hotels in Paramaribo. Bij uw boeking krijgt u te horen bij welk hotel. Aanmeldtijd: 7:00. Uiterlijk 20 minuten voor aanmeldtijd moet u vertrekken van Kekemba Resort Paramaribo met een taxi. De prijs van de taxi is niet in de tourprijs opgenomen. De taxirit kost ongeveer euro 3.

  Aankomst bij 1 van de grote hotels van Paramaribo. Verwachte aankomsttijd: 17:00. Vanaf hier neemt u een taxi naar Kekemba Resort Paramaribo. De prijs van de taxi is niet in de tourprijs opgenomen. De taxirit kost ongeveer euro 3.

Prijzen

  raleighvallen surinam suriname kekemba trip tourDe vermelde prijzen zijn per persoon.


  4 dagen / 3 nachten, prive kamer / private room
  Prijs euro 375
  4 dagen / 3 nachten, slaapzaal / dormitory
  Prijs euro 350
  4 dagen / 3 nachten, hangmat / hammock
  Prijs euro 300
  Tegen meer/minder prijs is alternatief vervoer mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden.

  Prijzen zijn onder voorbehoud.

  De trips en tours voert Kekemba niet zelf uit, Kekemba is tussenpersoon. De uitvoerende touroperator heeft de volgende betalingsvoorwaarden:
  - vooruitbetalng van 25% bij reservering en
  - restant betaling minimaal 30 dagen voor begin van de tour.

  Indien de touroperator de bevestigde tourreservering (ook indien betaald is) alsnog annuleert, dan moeten wij (U en Kekemba) ons daarbij neerleggen. U krijgt uw (aan)betaling terug en kunt een alternatieve tour uitzoeken.

  Deze tour gaat door bij een minimum aantal deelnemers van: 4
  Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald, dan krijgt u uw volledige (aan)betaling terug en kunt u een alternatieve tour uitzoeken.

Reserveringsverzoek

  Reservering raleighvallen - meerdaagsetrip

  Reserveringsnummer Kekemba
  Naam
  Emailadres
  Aantal volwassenen
  Aantal kinderen jonger dan 12 jaar

  Periode
  Opmerkingen

  Aanvraag versturen
  Type in de 3 cijfers hiernaast getoond


  Aan het verzenden van dit formulier kunnen géén rechten worden ontleend!! Pas na contact met de resorthouder weten wij zeker of er beschikbaarheid is in de door u gewenste periode. U krijgt van ons altijd binnen 24 uur antwoord. Krijgt u binnen deze termijn geen antwoord, probeer het dan via een normale email naar kekemba@kekemba.info of probeer telefonisch contact met ons op te nemen.

Suriname

Maak uw vakantie naar Suriname onvergetelijk door via 1 van onderstaande trips Suriname te ontdekken in al zijn facetten (cultuur, natuur en avontuur).


Brownsberg
Commewijne plantagetour boot
Commewijne plantagetour bus
Culinaire tour
Paramaribo stadstour, lopend
Paramaribo stadstour, per bus
Sunset and Dolphin trip
Chocolade Skrati workshop
Warappakreek


Bigipan en Nickerie [3d/2n]
Blanche Marievallen en Apoera [4d/3n]
Brownsberg en Stoneiland [2d/1n] [3d/2n]
Galibi schildpadden [2d/1n]
Raleighvallen en Voltzberg [4d/3n]
Warappakreek [2d/1n]


Kasikasima [5d/4n] [8d/7n]


Anaula Nature Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Knini-Paati River Resort [2d/1n]-[5d/4n]
Pingpe Jungle Resort [3d/2n]-[6d/5n]
Awarradam [4d/3n] [5d/4n]
Danpaati River Resort [3d/2n]-[5d/4n]
Kabalebo Nature Resort [3d/2n]-[9d/8n]
Palumeu [4d/3n]-[5d/4n]

Selectie van getoonde tours

Misschien heeft u een trip gezien op internet die u interessant vindt maar niet in bovenstaande lijst staat. De bovenvermelde lijst met tours, trips en resorts is samengesteld naar aanleiding van ervaringen van onze resort-gasten en onze ervaringen met touroperators. U kunt bij ons wel informeren of wij deze tour voor u kunnen boeken.
- Met bepaalde touroperators doen wij geen zaken vanwege slechte uitvoeringen van tours, slechte (soms zelfs onbeschofte) gidsen of het niet netjes afhandelen van klachten over een misgelopen tour.
- Bepaalde tours gaan (bijna) nooit door omdat het minimum aantal deelnemers niet wordt gehaald; deze tours zult u ook niet hierboven aantreffen want niets is frustrerende dan weken op een lijst te staan om uiteindelijk te horen dat een tour niet doorgaat.
- Ook tours met een scheve prijs/prestatieverhouding (oftewel een te dure tour voor het aangebodene volgens onze resort-gasten) hebben wij niet opgenomen.

Touroperators

Misschien bent u een touroperator met een leuke trip, tour of binnenlands resort in uw assortment, maar u ziet uw aanbod niet in bovenlijst vermeld staan. Stuur ons een mail naar kekemba@kekemba.info met daarin uw gegevens en wij zullen uw trip, tour of binnenlands resort in ons programma opnemen.

Interactieve tourplanner

Geef uw aankomst- en vertrekdatum in en u krijgt alleen de tours te zien van dit datuminterval.

Aankomstdag:
Aankomstmaand:
Aankomstjaar:
Vertrekdag:
Vertrekmaand:
Vertrekjaar:

Geplande tour voor de komende maand

Boekje Buitenkansjes

Copyright © 2005-2021 Kekemba Resort Paramaribo Booking Terms and Conditions Cancellation Policies Read here our amended cancellation conditions in connection with covid-19 valid until December 31 2021 Privacy Policies Site map